Pensjonat Astoria – Wypoczynek w Krynicy-Zdroju dla rodzin

I. Zbieranie danych:

a. Newsletter:

Zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204, ze zmianami) zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od firmy Agnieszka Miszczyńska-Włodarczyk z siedzibą ul. Krzywa 11, 05-822 Milanówek i należącej do niej witryny www.pensjonat-astoria.pl, za pomocą środków komunikacji elektronicznej i m.in. w tym celu udostępniam swój adres poczty elektronicznej.

b. Dane osobowe

Zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204, z późniejszymi zmianami) wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Agnieszka Miszczyńska-Włodarczyk z siedzibą ul. Krzywa 11, 05-822 Milanówek i należącej do niej witryny www.pensjonat-astoria.pl moich danych w celach reklamowych, statystycznych oraz badaniach zachowań i preferencji z przeznaczeniem wyników tych badań na potrzeby polepszenia jakości świadczonych usług.
Dane, które zbiera witryna to:
– dane osobowe (imię, nazwisko) podane w formularzu kontaktowym
– adres e-mail, służący do korespondencji w zapytaniu ofertowym klienta, potwierdzeń zgłoszonych rezerwacji
Informujemy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, przysługuje prawo do ich poprawiania i wykasowania. Zmiany te odbywają się poprzez administratora danych: Agnieszka Miszczyńska-Włodarczyk z siedzibą ul. Krzywa 11, 05-822 Milanówek. Dane te nie są w żaden sposób przekazywane osobom trzecim z wyjątkiem sytuacji wymaganych przepisami prawa.

c. Pensjonat

Od klientów pensjonatu, którzy meldują się w budynku, administrator pobiera dane meldunkowe w postaci:
– danych osobowych (imię, nazwisko lub nazwa firmy)
– adres meldunkowy z dokumentu tożsamości
– numer dokumentu tożsamości
– nip, jeśli klient jest biznesowy
Te dane są udostępniane do wglądu inkasentowi tzw. opłaty miejscowej, który zlicza ilość meldunków. Dane nie są kopiowane przez niego i nie opuszczają pensjonatu. Za wyjątkiem powyższym dane nie są udostępniane osobom trzecim z wyjątkiem sytuacji wymaganych przepisami prawa.

II. Ciasteczka (Cookies)

Witryna www.pensjonat-astoria.pl informuje, że jest wpisana w usługę analizy Google Analytics, udostępnionej przez Google Inc. Aplikacja ta używa tzw. cookies, plików tekstowych umieszczanych w komputerze użytkownika w celach umożliwiających analizę sposobów korzystania z witryny, śledzenia źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niej.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu. Wykorzystywane dane służą wykorzystywane do sporządzania danych statystycznych jedynie w celach optymalizacji witryny www.pensjonat-astoria.pl, mogą również być przekazywane osobom trzecim, jeżeli będzie to konieczne i wynikało z przepisów prawa. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
Dane nie są łączone z adresem IP użytkownika i żadnymi innymi danymi wynikającymi z tej usługi. Użytkownik może wyłączyć cookies w swojej przeglądarce, jednak należy pamiętać, iż w takim przypadku nie gwarantujemy poprawności działania witryny. Korzystając ze strony internetowej www.pensjonat-astoria.pl, użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google danych jego dotyczących w sposób opisany powyżej.

III. Bezpieczeństwo danych

System informatyczny właściciela witryny www.pensjonat-astoria.pl posiada niezbędne wymagane zabezpieczenia przed dostępem osób trzecich nie związanych umową lub utraty danych. Dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim za wyjątkiem sytuacji wymaganych przepisami prawa.

IV. Kontakt

Firmą zbierającą i zarządzającą danymi jest Agnieszka Miszczyńska-Włodarczyk z siedzibą ul. Krzywa 11, 05-822 Milanówek; wpisaną do CEDG, nip 534-205-88-38; mail: amiszczynska@poczta.onet.pl